Skiën

Skivakantie in Oostenrijk, dat betekent zeker een geslaagde wintersportreis. Daarom is het Alpenland al sinds vele opeenvolgende jaren dé wintersportbestemming. De Oostenrijkse Alpen worden gezien als de bakermat van het skiën en de vele rijke Oostenrijkse skigebieden bieden de vakantieganger een enorme gevarieerdheid. Er zijn zowel kleine, leuke familieskigebieden als grote aaneengesloten skiregio’s met talrijke pistes voor gevorderden. Mensen die van een ontspannen skivakantie willen genieten vinden in Oostenrijk originele, rustige bergdorpjes en feestbeesten kunnen in een van de mondaine après-ski centra terecht.

 

Een skivakantie in Oostenrijk biedt echter niet alleen sportieve -, maar ook culinaire hoogtepunten. In de gezellige berghutten in de skigebieden kun je van typisch Oostenrijkse lekkernijen genieten en na een veeleisende dag op de piste kan men de dag lekker laten eindigen in een gezellig café of een après-ski hut.

Daarnaast is Oostenrijk ook een ideale bestemming voor iedereen die van een rustige wintersportvakantie houdt. In een van de traditionele bergdorpjes kan men zich uitstekend ontspannen. Of je laat je belonen voor je wintersportinspanningen met een heerlijke wellnessbehandeling. De grote variatie aan pistes in Oostenrijk maken het land tevens een perfecte bestemming voor snowboarders van alle niveaus. Ervaren snowboarders hebben de mogelijkheid om op vele steile pistes af te dalen en voor de beginner is er voldoende gelegenheid om op een brede en rustige piste de techniek onder de knie te krijgen.
Oostenrijk heeft daarnaast een schitterende natuur en is met uitgestrekte bosgebieden één van de bosrijkste landen van Europa. De hoogste toppen van de Oostenrijkse Alpen bereiken een hoogte van bijna 4000 meter. Vanuit uw Alpcamp “Element” in Tirol beleeft u het, samen met uw vrienden of gezin !