Inspiratie

Het AlpCamp concept is geïnspireerd door de leer van de vijf elementen. Deze heeft als uitgangspunt dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen en het functioneren van de mens. Volgens het traditionele Chinese denken zijn er vijf seizoenen. Het vijfde seizoen is wat wij de nazomer noemen. Elk seizoen is verbonden met een element. Daar onze innovatieve accommodatie een sterke verbondenheid heeft met de natuur, geschikt is voor alle seizoenen en zelf ook is opgebouwd uit de diverse elementen, lag de keuze voor de naam ‘Element’ voor de hand. Als gevolg van deze uitgangspunten zullen onze gasten zich te allen tijde ‘in hun element’ voelen!

Hout

Het element van de lente, de natuur wordt wakker en haar energie is naar buiten gericht.

Hout wordt in de Element gebruikt voor de vloerdelen, het meubilair en diverse afbouwonderdelen.

Vuur

Het element dat staat voor de zomer, de natuur staat in volle bloei en zij straalt een explosieve energie uit.

Het element vuur vindt je terug in de gashaard, de infrarood sauna, behaaglijke warmte, radiatoren en de combi-oven.

Aarde

Het element dat verbonden is met de nazomer. Het is oogsttijd; de natuur beleeft een laatste bloeitijd maar bereidt zich ook voor op de inkeer van de herfst.

Het element Aarde vinden wij terug in onze steenstripafwerking en met een beetje fantasie in de toegepaste wand en vloerisolatie.

Metaal

Het element dat staat voor de Herfst. De natuur keert naar binnen en haar energie is naar binnen gericht.

Het element metaal manifesteert zich in een sterk chassis, chique kranen, aluminium staanders, lampen, en de keuken apparatuur

Water

Het element dat hoort bij de Winter. De natuur is in rust en bevat een geconcentreerde energie.

Water stroomt door onze warme radiatoren, uit de keukenkraan, door de plug & play waterafvoer en uit de weldadige douche.